• Meer dan 70 jaar ervaring
  • Velgen en wielen op maat
  • Scherpe prijzen en snelle levertijden

Volrubber banden

Een van de typen banden die we bij Vlukon produceren zijn volrubber banden, geschikt voor machines in allerlei industrieën. Hieronder vallen onder andere bedrijven in de (intra-)logistiek en constructie. Ook voor toepassingen in de winkels of kantoren zijn ze erg geschikt. Deze slijtvaste banden bestaan uit meerdere lagen rubber, wat zorgt voor extra stabiliteit en wendbaarheid onder bijvoorbeeld een reachtruck of een heftruck. Met Vlukon als uw bandenpartner profiteert u van de volgende voordelen:

  • Ruim 70 jaar ervaring in het ontwerpen, produceren en distribueren van banden
  • Grootste assortiment matrijzen op voorraad, voor een snelle productie
  • Volrubber banden op maat beschikbaar
  • Beste kwaliteit banden, velgen en wielen voor meerdere toepassingen

Bekijk de technische specificaties van onze banden en vraag een offerte aan voor de banden die het meest geschikt zijn voor uw machines! Heeft u vragen over bepaalde producten of onze diensten? Neem dan contact met ons op. Onze ingenieurs geven u graag meer informatie. Wij verkopen alleen aan zakelijke klanten en het minimum orderbedrag per artikel is € 500,-.

Voordelen van volrubber banden

Er zijn diverse redenen waarom u kunt kiezen voor volrubber banden. Ten eerste zijn ze zeer elastisch. Ze worden daarom ook wel SE-banden genoemd, wat staat voor Super Elastic. Dankzij de technische opbouw zijn de banden wendbaar en stabiel en krijgt u nooit een lekke band. Dit maakt ze voornamelijk geschikt voor toepassingen als een vorkheftruck in een magazijn. Uiteraard zijn de banden ook geschikt voor landbouw en tuinbouw.

Volrubber banden op maat

In ons assortiment hebben we standaard een aantal vaste formaten van volrubber banden. Het kan echter zijn dat deze niet voldoen aan uw specifieke behoeftes. Daarom bieden we de mogelijkheid om volrubber banden op maat te laten maken. Daarbij is het mogelijk om zelf tekeningen te uploaden van het gewenste ontwerp of om deze door ons te laten maken. Afhankelijk van zaken als het draagvermogen en de gewenste afmeting zorgen we dat u de perfecte band aanschaft. Zo is het onze specialiteit om de steek- en aansluitmaat aan te passen en hebben we de grootste voorraad matrijzen, waardoor we snel kunnen schakelen. Voor strategische klanten is het daarom mogelijk om binnen twee weken maatwerk te produceren en leveren.

Volrubberbanden voor speciale doeleinden

Het kan zijn dat uw volrubber banden moeten voldoen aan specifieke eisen, in verband met de werkomgeving of omstandigheden. Daarom bieden we een ruime variëteit aan banden aan. Zo is het mogelijk om banden te bestellen die geen sporen achterlaten op de vloer van een magazijn. Ook kunnen we antistatische of oliebestendige volrubberbanden produceren. Dit is handig voor bedrijven waar explosiegevaar is of waar veel gewerkt wordt met olie en vet. Afsluitend zijn de volrubberbanden in ons assortiment standaard dubbellaags, maar het is mogelijk om drielaags banden te bestellen. Deze banden geven nog meer stabiliteit en veren meer mee dan dubbellaags banden. Wel zijn ze iets minder slijtvast. Neem voor deze verzoeken telefonisch of per e-mail contact met ons op.

Bel mij terug

Naam
Telefoonnummer