• Korte ontwikkel- & levertijden
  • Velgen en wielen op maat
  • Meer dan 70 jaar ervaring

Torsie Assen

 

Ontwikkeling van Torsie Assen

Vlukon, een pionier in de ontwikkeling van torsie assen, heeft na een pauze van 27 jaar hebben we sinds 2023 de productie van deze componenten hervat. Onze focus ligt op de integratie van het torsiaal rubberveerelement en de rubberveringseenheden in oplossingen gecombineerd met remschijven, naven, velgen en banden tot complete wiel systemen. De constructie van deze metaal-elastomeer veren vereist een initiële voorbelasting van de elastomeer werkende elementen, die hun operationele eigenschappen bepalen. Dit geavanceerde ontwerp biedt verbeterde prestaties vergeleken met traditionele veersystemen en markeert een significante vooruitgang in de technologie van torsie assen.

 

Mogelijkheden van Torsie Assen

Torsie assen, met name die gemaakt van metaal-elastomeer, bieden significante voordelen in een verscheidenheid aan toepassingen. Deze assen, die gebruik maken van de torsiale rubberveer-elementen, combineren de duurzaamheid van metaal met de flexibiliteit van rubber. Dit resulteert in een uniek veersysteem dat effectief trillingen kan absorberen en gelijktijdig een stevige ondersteuning biedt. Deze technologie is bijzonder nuttig in voertuigophangingssystemen, waar het vermogen om schokken te absorberen en een stabiele rit te bieden van cruciaal belang is.

Toepassingen van Torsie Assen

De toepassingen van torsie assen zijn breed en gevarieerd. In de automobielindustrie worden ze gebruikt voor het verbeteren van het rijcomfort en het verhogen van de veiligheid. Buiten de automobielindustrie vinden we ze in industriële machines, treinen, en zelfs in bouwapparatuur. De Neidhart-type ophangingseenheden, bestaande uit metaal-elastomeer torsieveren, zijn een uitstekend alternatief voor stalen spiraalveren, vooral in omgevingen waar vibratiereductie en schokabsorptie essentieel zijn.

Ontwikkeling van torsieassen door Vlukon

Bij de ontwikkeling van onze wielsystemen kan Vlukon torsieassen op maat ontwerpen, testen en produceren.

Maatwerk aanvragen

Naam*
Telefoonnummer*
Upload uw tekening/ foto
Uw vraag
Niet leesbaar? Verander tekst

Bel mij terug

Naam
Telefoonnummer