• Korte ontwikkel- & levertijden
 • Velgen en wielen op maat
 • Meer dan 70 jaar ervaring

Thermisch Verzinkte Velgen

Verzinken van OTR-Metalen Velgen voor Landbouw- en Industriële Voertuigen

 

Verzinken van OTR-Metalen Velgen

Voor landbouw- en industriële voertuigen

Voordelen Thermisch Verzinken van Metalen Velgen

Thermisch verzinken van metalen velgen die in de landbouw en industrie worden gebruikt, biedt talloze specifieke voordelen. Deze oppervlaktebehandeling beschermt de velgen tegen corrosie, verlengt hun levensduur en zorgt voor een betere weerstand tegen mechanische belastingen. Door de gebruiksduur van de velgen te verlengen, creëert thermisch verzinken aanzienlijke waarde en winst, omdat minder onderhoud en vervanging nodig zijn.

Wat is Thermisch Verzinken?

Thermisch verzinken is een eeuwenoud proces waarbij staal in gesmolten zink met een temperatuur van ongeveer 450°C wordt gedompeld. Door de diffusie van vloeibaar zink met het oppervlak van het stalen voorwerp ontstaan zink-ijzerlegeringen met verschillende samenstellingen, bedekt met een sterk hechtende laag van zuiver zink. De zinklagen worden aangebracht conform ISO 1461.

Ook wanneer er kleine beschadigingen in de zinklaag zijn, beschermt het zink door zijn elektrochemisch potentiaal het staal (kathodische bescherming). Dankzij speciale voordelen zoals corrosiebescherming aan de binnen- en buitenkant van de constructie en optimale kantendekking is thermisch verzinken een duurzame vorm van corrosiepreventie.

Het Verzinkproces

Juiste Behandeling

Na inspectie van het geleverde product wordt het correct opgehangen aan een traverse met behulp van hijsvoorzieningen. Tijdens een natchemische voorbehandeling worden alle onzuiverheden verwijderd en wordt het staaloppervlak geactiveerd met een vloeibaar oplosmiddel. Daarna vindt het eigenlijke verzinken plaats.

Oppervlaktekwaliteit

Tijdens het thermisch verzinken kunnen zink-ijzerlegeringen zich met verschillende snelheden vormen. De chemische samenstelling van het staal, met name het silicium- en fosforgehalte, is cruciaal. Bij bepaalde concentraties versnellen deze elementen de reactie tussen ijzer en zink, wat resulteert in grijze en dikke zinklagen. Voor een perfect optisch resultaat is het raadzaam om hiermee rekening te houden tijdens de planningsfase.

Voordelen van Thermisch Verzinken

 • Hoogbestendige legering
 • Duurzaam
 • Kathodisch zelfherstellend effect
 • Corrosiebescherming intern en extern
 • Optimale kantendekking

Hoge Temperatuur Verzinken

Hoge temperatuur verzinken is een geavanceerd dompelproces waarbij staalconstructies worden behandeld in een keramisch en inductief verwarmd zinkbad bij temperaturen van 560 tot 630°C. Dit maakt het mogelijk om dunne zinklagen van 25 µm tot meer dan 100 µm aan te brengen conform ISO 1461, zoals gewenst door de klant. Een zinklegering bij hoge temperatuur biedt dezelfde beschermende werking als bij thermisch verzinken.

Voordelen van Hoge Temperatuur Verzinken

 • Instelbare laagdikte
 • Gewichtsvermindering
 • Hoge hardheid
 • Intern verzinken van buizen door dompelproces
 • Micro-ruwheid van de Zn-Fe laag
 • Uniek verzinkproces

FAQ Thermisch Verzinken

Hoe duurzaam is thermisch verzinken?

Thermisch verzinken biedt een extreem duurzame corrosiebescherming. Onder normale omstandigheden zijn voorwerpen meer dan 40 jaar tegen corrosie beschermd, en zelfs bij hogere belasting (bijvoorbeeld in industriegebieden of kustregio's) bedraagt de beschermingsduur doorgaans meer dan 25 jaar.

Is thermisch verzinken een betrouwbare technologie?

De zinklaag zorgt voor een betrouwbare corrosiebescherming die industrieel en volgens vaste voorwaarden conform ISO 1461 wordt aangebracht.

Extra Voordelen van Thermisch Verzinken voor Metalen Velgen

Het toepassen van thermisch verzinken op metalen velgen die in de industrie en landbouw worden gebruikt, verhoogt de levensduur van de velgen aanzienlijk. Dankzij de superieure oppervlaktebescherming wordt de waarde en winstgevendheid van de velgen verhoogd, omdat minder onderhoud en vervanging nodig zijn. Dit maakt thermisch verzinken tot een economische en duurzame keuze voor bedrijven in deze sectoren.

 

Bovenop de zinklaag kunnen we de velgen poedercoaten in elke kleur die je maar wilt.

Voor een prachtige afwerking kunnen we vuurverzinkte velgen en andere metaalproducten voor u poedercoaten in elke gewenste ral kleur. Lees meer op poedercoaten

 

 

Vlukon BV – Uw Oplossing voor Dieptrek- en 3D-Laserbewerkte Technische Producten

Vlukon BV is niet alleen gespecialiseerd in het verzinken van metalen velgen. Wij bieden ook een breed scala aan andere technische producten die diepgetrokken en 3D-laserbewerkt kunnen worden. Deze producten kunnen eveneens thermisch verzinkt worden om hun levensduur en duurzaamheid te verhogen. Onze moderne processen en expertise stellen ons in staat om op maat gemaakte oplossingen te bieden voor uw specifieke eisen.

Maatwerk aanvragen

Naam*
Telefoonnummer*
Upload uw tekening/ foto
Uw vraag
Niet leesbaar? Verander tekst

Bel mij terug

Naam
Telefoonnummer