• Korte ontwikkel- & levertijden
  • Velgen en wielen op maat
  • Meer dan 70 jaar ervaring

FAQ velgen en wielen

Alles wat u moet weten over velgen en banden - lees onderstaand onze uitgebreide technische handleiding

 

Of bespaar u de moeite en contact ons en ervaar onze service:)

 

De eerste cijfers van een velgindicatie (bijv. 6.00Ix10) geven de breedte van de velg in inches aan, en het laatste cijfer geeft de diameter van de velg in inches aan. De letter na de eerste cijfers geeft het type flens aan. Het symbool tussen de letter en de laatste cijfers geeft het type velg aan, ofwel een velg met een welvende basis (x), een geheel gelaste velg, of een vlakke basisvelg (-), twee delen, aan elkaar gebout.

Wat zijn VELGEN MET EEN INGEBOUWDE NAAF?

In deze velgen is een integrale buis in het midden van de velg gelast. In deze buis zijn lagers gemonteerd, die zorgen voor een soepele rotatie en een juiste belasting. Er is een breed scala aan lagerspecificaties met verschillende boringdiameters en belastingskenmerken, afhankelijk van de toepassing. Deze velgen worden gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder materiaalbehandelingsapparatuur, kruiwagens, landbouw- en tuinbouwapparatuur, stacaravans en trailers.

Afbeelding links: geheel gelaste velg, rechts: tweedelige velg

Wat zijn VELGEN VOOR NAAFMONTERING?

Deze velgen hebben boutgaten die overeenkomen met de Pitch Circle Diameter (P.C.D.) van de bouten op de naaf. Deze velgen worden gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder langzaam lopende industriële toepassingen, landbouwgebruik en op hoge snelheid trailers en caravans.

De naafverbindingen zoals de centrale boring, Pitch Circle Diameter en het aantal en de grootte van de boutgaten worden gedetailleerd weergegeven in de onderstaande tekening:

 

Symbool Naam Eenheid Omschrijving
A Type Velg is gelast tot 1 enkel onderdeel of bestaat uit 2 onderdelen die aan elkaar zijn gebout.
B Breedte van de velg inch Breedte tussen de flenzen in mm.

Welke vormen kunnen STUD GATEN hebben?

De uitvoering van de studgaten is zeer belangrijk voor de montage van de velg op de naaf. Vlukon-velgen worden geperst met standaard studgaten met een zitting van 60 graden conisch of bolvormig, afhankelijk van het type velg. Andere specificaties van studgaten kunnen op aanvraag worden vervaardigd.

Type A en B Studgaten

Afbeelding Type A Studgat
Afbeelding Type B Studgat

Wat is de OFFSET van een wielvelg?

De offset is de afstand vanaf het midden van de velg tot het montagevlak van de naafplaat. De offset kan positief (+) of negatief (-) zijn. De tekening hieronder geeft de beschikbare offsets weer:

Afbeelding Offset van een wielvelg

 

Oppervlakte behandeling door middel van hoogwaardige poedercoat .
Vlukon B.V. maakt al vele jaren gebruik van een zeer moderne afwerkingsmethode met poedercoating, onze poedercoat technologie hebben wij in 2023 geüpdatet en de capaciteit is uitgebreid.
Poedercoaten omvat:
• Ontvetten
• Fosfateren
• Wassen
• Drogen
• Poederen
• Uitharden in de oven

 

Dit garandeert de bescherming van hoge kwaliteit.
Het assortiment van onze RAL-kleuren vindt u op Rim Colours. Afwijkende kleuren kunnen op aanvraag tegen meerprijs worden gepoedercoat. Deze meerprijs is afhankelijk van de te leveren hoeveelheden.

Draagvermogen.
De aangegeven draagkracht is de maximale draagkracht onder operationele omstandigheden zoals vermeld, voorzien van luchtbanden. Sinds 2018 geven we alleen draagvermogens aan voor specifieke doeleinden, om ervoor te zorgen dat we het perfecte wiel voor uw toepassing selecteren, met voldoende draagvermogen en veiligheidsmarges maar niet overdreven gedimensioneerd.

Bel mij terug

Naam
Telefoonnummer