• Korte ontwikkel- & levertijden
  • Velgen en wielen op maat
  • Meer dan 70 jaar ervaring

Over ons

Welkom bij Vlukon Wheel Systems

Vlukon is de Nederlandse marktleider in het ontwerpen, produceren en distribueren van hardwareproducten voor wielen die worden gebruikt in de landbouw en industrie. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1946, zijn we voortdurend geëvolueerd en uitgebreid om te voldoen aan de groeiende eisen van onze klanten.

Gelegen in het hart van West-Europa, op het snijpunt van de grenzen van Duitsland, Nederland en België, is onze productiefaciliteit in Vaals strategisch gepositioneerd om de Europese markt efficiënt te bedienen.

Onze toewijding aan uitmuntendheid blijkt uit ons gebruik van eersteklas grondstoffen, in combinatie met een semi-geautomatiseerde en flexibele productiefaciliteit. Deze factoren, gecombineerd met ons bekwame engineering- en productieteam, stellen ons in staat hoogwaardige producten op maat te leveren die voldoen aan de specifieke behoeften van onze eindgebruikers.

In 2017 lanceerden we het "World Class Manufacturing Programma", dat de levertijden aanzienlijk heeft verkort en onze capaciteit heeft vergroot om verzoeken en bestellingen voor klantspecifieke onderdelen te verwerken. Dit initiatief is een getuigenis van onze toewijding aan continue verbetering en klanttevredenheid.

Ons productassortiment omvat een breed scala aan wielen met geperste metalen velgen, variërend van 3 inch tot 18 inch, inclusief luchtbanden en massieve banden. Deze worden gebruikt in de middelzware tuinbouw, trailers, caravans, golfkarretjes, grasmaaiers, evenals in zware en zeer zware toepassingen in de landbouw, bosbouw en industrie.

De gevestigde reputatie van Vlukon's merk metalen velgen staat garant voor ongeëvenaarde kwaliteit op de markt, een essentiële factor voor eindgebruikers die betrouwbaarheid en duurzaamheid eisen.

Onze Missie en Visie

Missie: Vlukon streeft ernaar de nummer één fabrikant te zijn van hoogwaardige metalen velgen, waardoor industriële en luchtbanden efficiënter worden voor eindgebruikers.

Visie: We streven ernaar maximale waarde te bieden aan onze klanten door velgen te ontwikkelen op basis van de behoeften van eindgebruikers. Onze experts herontwerpen voortdurend producten om de hoogste betrouwbaarheid tegen een concurrerende prijs te garanderen.

De afgelopen tien jaar hebben we een breed scala aan velgen en complete wielen ontwikkeld, variërend van 4 tot 15,5 inch in diameter. Deze voortdurende ontwikkeling wordt gedreven door de samenwerking van onze technische afdeling met onze klanten om te voldoen aan de steeds veranderende eisen van de industrie.

Wat Vlukon Onderscheidt

  • De mogelijkheid om kleine series te produceren
  • Hoogste kwaliteit dankzij interne productie en controle
  • Korte levertijden
  • Samenwerking: Onze R&D-afdeling werkt samen met klanten om innovatieve oplossingen te creëren
  • Velgen ontworpen volgens ETRTO-normen
  • Exclusief gebruik van de Europese/US-toeleveringsketen

We hebben onlangs ons assortiment uitgebreid met gewalste velgen tot 15 inch in diameter, die geschikt zijn voor zware landbouw- en tuinbouwtoepassingen. Deze velgen kunnen worden aangepast met een breed scala aan offsetopties om aan specifieke eisen te voldoen.

Bij Vlukon behouden we een uitgebreid assortiment banden, afkomstig van Europese en Verre Oosten leveranciers, die op voorraad zijn en op velgen gemonteerd kunnen worden in onze montageafdeling.

Onze toewijding aan kwaliteit wordt benadrukt door onze ISO 9001:2015 registratie, waardoor onze producten consistent voldoen aan internationale normen. Wanneer u kiest voor een Vlukon velg of wiel, kunt u vertrouwen op de kwaliteit van onze producten.

Vlukon is er trots op deel uit te maken van de Konijnenburg-groep, die betrokken is bij de productie en verkoop van zwenkwielen, industriële transportwielen en wielondersteuningssystemen.

Het Verhaal van Vlukon

1946: Winandus Vluggen richt de Nederlandse fabriek voor machines en apparaten (NEVA) op in Vaals

1969: Vlukon BV wordt opgericht als dochteronderneming van het commerciële bedrijf Konijnenburg Ltd. De naam 'Vlukon' is een samenvoeging van de eerste drie letters van de achternamen van de twee oprichters, waarbij de krachten van de Vluggen en Van Konijnenburg families worden gebundeld.

1975/1979: Introductie van robotsystemen; uitbreiding van de productiecapaciteit voor export.

1999: Introductie van het Just in Time (JIT) productieconcept.

2013: Uitbreiding van de poedercoatingcapaciteit en optimalisatie van de passivatiekwaliteit.

2016: Floris van Konijnenburg treedt toe tot het management van Vlukon B.V.

2016: Investering in CNC-frees- en draaimachines om de interne productie van pers- en stanswerktuigen te versterken.

2017: Lancering van een LEAN Six Sigma-project om Vlukon te transformeren tot een wereldwijde topfabrikant van wielvelgen.

2018: Overname van LIV Systems door Konindustries BV; Vlukon en LIV starten de integratie van productiecapaciteiten. Vlukon richt zich op boutiqueproductie en innovatie van op maat gemaakte producten, terwijl LIV zich richt op massaproductie en oppervlaktebehandeling door elektrolytisch verzinken.

2021: Implementatie van 3D-lasertechnologie van TRUMPF

2022: Roger Janssen treedt toe tot Vlukon in de functie van algemeen directeur.

2023: Update en verbetering van de poedercoatingtechnologie

2024: Vlukon begint weer met de productie van op maat gemaakte torsieassen.

Maatwerk aanvragen

Naam*
Telefoonnummer*
Upload uw tekening/ foto
Uw vraag
Niet leesbaar? Verander tekst

Bel mij terug

Naam
Telefoonnummer